Waterbedrijf Ekopak trekt met zegen van Marc Coucke naar de beurs van Brussel

Het Tieltse bedrijf Ekopak, dat gespecialiseerd is in industriële waterbehandeling, kondigt zijn beursgang naar Euronext Brussel aan. Serieel ondernemer Marc Coucke bezit bijna de helft van de aandelen.

Op de dag dat Club Brugge met details kwam over zijn beursgang, kondigt ook een bedrijf uit het ecosysteem van Marc Coucke, de hoofdaandeelhouder van Club-rivaal Sporting Anderlecht, zijn komst naar de beurs aan. Het gaat om waterspecialist Ekopak uit Tielt. Dat is met een omzet van 9,5 miljoen euro in 2020 nog een relatief klein bedrijf, maar is wel actief in de boomende ESG-niche. ESG staat voor ‘Environmental, Social, Governance’ of ‘Milieu, maatschappij en goed bestuur’.

Ekopak, opgericht in 2004, helpt bedrijven om hun waterverbruik te optimaliseren door alternatieve waterbronnen, zoals het eigen afvalwater, om te zetten in zuiverder water dat in industriële processen opnieuw gebruikt kan worden.

Zuiniger met water omgaan

De investeringsmaatschappij Alychlo van Marc Coucke heeft een belang van 49 procent in het bedrijf, CEO Pieter Loose heeft de rest in handen. Zij stellen nu het kapitaal open. Voor de verdere groei wil het waterbehandelingsbedrijf 50 miljoen euro ophalen via de uitgifte van nieuwe aandelen, die daarna op Euronext Brussel verhandelbaar zullen zijn. Bij grote belangstelling van investeerders kan dat opgetrokken worden.

‘Onze wereld heeft behoefte aan een nieuwe mindset voor de wereldwijde watercrisis’, zegt Pieter Loose in een persbericht. ‘Dat is dan ook de reden waarom Ekopak water wil herwaarderen op een ecologische en economische manier. Wij bieden oplossingen aan om de extractie van proces- en drinkwater te verminderen en zowel de zuivering als de recyclage te maximaliseren. Wij geloven dat Ekopak deze toekomstige uitdaging kan aangaan onder het vaandel
Verminder – Herbruik – Recycleer.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20