Club Brugge trekt op 26 maart naar de beurs: hoeveel zal u moeten betalen voor een aandeel?

De kogel is door de kerk. Club Brugge laat weten dat de aandelen van de voetbalploeg vanaf 26 maart verhandelbaar zullen zijn.

Dat Club Brugge naar de beurs trekt is niets nieuws onder de zon. De geplande beursgang kwam begin deze maand aan het licht. De voetbalploeg heeft nu wel meer details vrijgegeven over de beursplannen. Om te beginnen, zullen de aandelen vanaf 26 maart verhandelbaar zijn.

17,5 à 22,5 euro

De waardering waartegen de club naar de beurs trekt ligt uiteindelijk wel lager dan verwacht. Sommigen gingen er vanuit dat de waardering rond 400 miljoen euro zou schommelen. Uit het beursdocument blijkt nu dat de prijsvork per aandeel is vastgesteld op 17,5 à 22,5 euro. Dat betekent dat de beurswaarde in het midden van de prijsvork 229 miljoen euro bedraagt. Dat bedrag loopt op tot 258 miljoen euro aan de bovenkant van de prijsvork.

Afhankelijk van de prijs waartegen de aandelen verkocht worden, zal de aandeelhoudersgroep rond voorzitter Bart Verhaeghe tussen de 57 miljoen en de 105 miljoen euro verdienen aan de beursgang.

Aanbod verhogen

Het basisaanbod bestaat uit 3.246.750 bestaande gewone aandelen, wat 30 procent is van het aandelenkapitaal van Club Brugge. Het aantal beschikbare aandelen kan wel verhoogd worden met maximaal 811.688. Indien er gebruik wordt gemaakt van die zogeheten verhogingsoptie zal maximaal 40,69 procent van de aandelen in handen komen van de beleggers. Minstens 10 procent van de aangeboden aandelen wordt verkocht aan particuliere beleggers.

Afhankelijk van hoeveel aandelen er verkocht worden, zal het belang van de huidige aandeelhouders dalen van 94,34 procent naar 53,66 à 64,04 procent.

De intekenperiode loopt van 17 tot 25 maart. Indien de vraag zeer groot is, wordt er een voorkeur gegeven aan wie aandelen kocht via de staatsbank Belfius.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20