Officieel: Club Brugge trekt naar de beurs van Brussel

Club Brugge heeft woensdag bevestigd naar de beurs van Brussel te trekken. ‘Dit is een historische stap voor heel de Club Brugge-gemeenschap en de logische volgende fase in zijn ontwikkeling’, zegt voorzitter Bart Verhaeghe.

Het voornemen lekte vorige week al uit via De Tijd. De aandelenverkoop mikt op zowel particuliere als institutionele beleggers.

  • Timing hiervoor is ‘de nabije toekomst‘, afhankelijk van de marktomstandigheden en de goedkeuring van toezichthouders.
  • Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven. Het gaat om de verkoop van bestaande aandelen, die grotendeels in handen zijn van voorzitter Bart Verhaeghe.
  • Meer in detail zal het gaan om een deel van de Club-aandelen die in het bezit zijn van het vehikel Grizzly Sports. ‘Dat is een vehikel waarvan Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke de belangrijke aandeelhouders zullen zijn en die samen, voorafgaand aan het Aanbod, 94,34 procent van de aandelen in hun bezit zullen hebben.’
  • De landskampioen benadrukt dat na de beursgang Grizzly Sports de grootste aandeelhouder van Club blijft. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zullen ook hun respectievelijke functies van voorzitter en CEO behouden.
  • Het doel is een nieuwe, uitgebreidere aandeelhoudersbasis op de lange termijn te creëren, zegt de club.

Meer