Wall Street reageert rustig op nieuw stimuluspakket

De Amerikaanse beurzen openen stabiel dinsdag. Het stimuluspakket is door het Congres geraakt en de zorgen over de Britse coronamutatie ebben wat weg.

De Dow Jones opent 0,3 procent lager, de S&P500 blijft stabiel en de Nasdaq gaat zelfs licht hoger met 0,6 procent.

Maandag openden de beurzen nog stevig in het rood nadat er tijdens het weekend een nieuwe variant van het coronavirus was vastgesteld in het VK. Die zou 70 procent besmettelijker zijn, maar niet dodelijker.

Later op de dag bleek echter dat het er voorlopig niet naar uit ziet dat de mutatie mensen zieker maakt. En dinsdagochtend kwamen vaccinmakers Pfizer en Moderna allebei met het nieuws dat hun vaccins naar alle waarschijnlijkheid werken tegen de nieuwe mutatie, maar dat ze voor alle zekerheid wat extra onderzoeken doen. ‘Mocht dat toch niet het geval zijn, hebben we binnen zes weken een werkend vaccin’, klonk het.

Stimulus

Dat maakt beleggers hoopvol en ze houden hun handen van de verkoopknop. Komt daarbij dat zondagavond na veel gepalaver een stimuluspakket van 900 miljard dollar werd overeengekomen tussen Democraten en Republikeinen. Dat duwde maandag tegen het einde van de beursdag de koersen al wat hoger en nu het de stemming in het Congres heeft overleefd werkt het dinsdag nog wat na.

De grote verliezers zijn wel opnieuw reisaandelen. Cruisemaatschappij Carnival verliest 2,9 procent, Norwegian gaat 4,4 procent onderuit. Vliegtuigmaatschappijen verliezen tot 3 procent.

Auto

Apple gaat dan wel weer stevig hoger op het nieuws dat de technologiegigant zijn eigen auto gaat bouwen. Het aandeel gaat 4,6 procent in het groen, autobouwer Tesla verliest 1,9 procent. Microsoft wint 1,2 procent.

Vaccinbedrijven gaan de dieperik in, want de onzekerheid over de coronamutatie is natuurlijk nog niet volledig weg. Moderna gaat 3,6 procent onderuit, Pfizer verliest 1,1 procent en Johnson & Johnson doet er 0,6 procent af.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20