Wall Street overwegend positief, S&P 500 op weg naar recordpiek

Het sentiment op Wall Street was gemengd na de openingsbel. De S&P 500 klimt in de eerste uren  0,5 procent. De Dow Jones stijgt 300 punten. Techindex Nasdaq, die vorige week donderdag nog een recordhoogte bereikte, stond na enkele uren handelen nog steeds 0,5 procent in het rood.

Gisteren (maandag) zei Amerikaans president Trump nog dat hij een verlaging van de vermogenswinstbelasting overweegt. Ook tekende hij verschillende presidentiële decreten om werkloosheidsuitkeringen te verhogen, huurders te beschermen en de personenbelasting voor sommige Amerikanen te verlagen.

Beide zaken stimuleren natuurlijk het moreel op de Amerikaanse beurzen. Nochtans trekken grondwetspecialisten en politieke waarnemers de doeltreffendheid en de legaliteit van die maatregelen in twijfel. 

S&P500 op weg naar recordhoogte

De S&P500 is goed op weg om tegen sluitingstijd zijn recordhoogte van februari te overtreffen. Het magische getal is 3,385.15, na twee uur handelen staat de index van Standard & Poor op 3.377,97. Daarmee zou het ook de achtste opeenvolgende dag zijn dat de lijst met de 500 grootste Amerikaanse bedrijven in het groen afsluit. 

Het zijn vooral financiële, industriële en energie-aandelen dat voor de winsten zorgden. Ook aandelen van bedrijven die na lange tijd opnieuw hun activiteiten konden uitvoeren, zoals cruisemaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen en casino’s, stuwden de S&P 500 omhoog de voorbije week.

Techindex Nasdaq kleurt rood dinsdag, vooral door de verliezen van kleppers Microsoft en Apple. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20