Nasdaq sluit voor het eerst in de geschiedenis boven de 11.000 punten

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan donderdag opnieuw hoger, nadat het aantal nieuwe werkloosheidsaanvragen minder opliep dan verwacht. 

De Dow Jones Industrial Average gaat 185 punten hoger, een winst van 0,68 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan respectievelijk 0,64 en een vol procent hoger. De Nasdaq sluit voor de allereerste keer in zijn geschiedenis boven de 11.000 punten.

Opnieuw neemt Big Tech de grootste winsten voor zijn rekening. Facebook gaat meer dan 6 procent hoger, Apple voegt bijna 3 procent toe. Ook Netflix, Amazon en Microsoft gaan licht hoger. Geld vloeit duidelijk naar een steeds kleiner aantal aandelen.

Ondertussen blijft het wachten op een akkoord tussen Democraten en Republikeinen inzake een nieuw stimulusprogramma. Deze laatsten eisen een clausule die elke onderneming vrijpleit van schuld wanneer Covid-19 op de werkvloer wordt opgelopen. Democraten willen daar niet van weten. Indien geen akkoord wordt gevonden, zou dat dramatische gevolgen kunnen hebben voor de huidige beurskoersen.

Vroeg op de ochtend had het Ministerie van Arbeid de nieuwe werkloosheidsaanvragen bekendgemaakt. Dat waren er 1,1 miljoen. Een pak minder dan de 1,4 miljoen die analisten hadden voorspeld. 16,1 miljoen Amerikanen blijven werkloos. Morgen wordt dan het jobsrapport voor juli vrijgegeven. President Trump zegt dat het ‘een sterk rapport’ wordt, analisten zijn minder enthousiast.

Olie gaat donderdag 0,1 procent hoger. Een vat Brent-olie kost nu 45,27 dollar. Ook goud gaat nog eens 1,3 procent hoger. Voor een troy ounce goud moet 2.064 dollar worden betaald. De euro kost een tiende procentpunt meer tegenover de dollar dan woensdag. De eenheidsmunt kost nu 1,1878 dollar. Ook de bitcoin voegt nog eens 1,65 procent bij en kost donderdagavond 11.865 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20