S&P 500 nog amper 2 procent verwijderd van zijn februari-record

Ook woensdag gaan de drie belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen hoger. Sterke kwartaalcijfers van Disney en de hoop op een snel vaccin doen investeerders vergeten dat politici het niet eens raken over een nieuw stimulusprogramma.

De DowJones Industrial Average gaat ruim 373 punten hoger, een winst van 1,4 procent. De S&P 500 en de Nasdaq gaan respectievelijk 0,64 en 0,52 procent hoger. De Dow en de S&P 500 gaan nu al vier dagen op rij hoger, de Nasdaq zelfs zes dagen. De S&P 500, dat is de index die Amerika’s 500 grootste bedrijven groepeert, is ondertussen nog slechts 2 procent verwijderd van zijn record van februari. Covid-19 is voor de financiële markten dus weinig meer dan een randfenomeen.

Disney presenteerde dinsdagavond nabeurs veel beter dan verwacht. Het bedrijf maakte in het tweede kwartaal 5 miljard dollar verlies, tegenover een winst van 1,4 miljard een jaar eerder, en boekte 42 procent minder omzet dan vorig jaar, maar analisten hadden het nog erger verwacht. Het aandeel Disney gaat 8,8 procent hoger.

Ook Johnson & Johnson draagt bij aan de positieve beursdag. De farmagroep bereikte een deal met de Amerikaanse regering om voorrang te geven aan de VS voor 100 miljoen dosissen van haar vaccin, dat trouwens in België ontwikkeld wordt. Het is al de derde deal die de VS sluit met een vaccinmaker in een maand tijd. Het aandeel van Johnson & Johnson stijgt 0,9 procent. 

Luchtvaartsector mag hopen op nog eens 25 miljard dollar steun

Ook de aandelen van luchtvaartmaatschappijen gaan flink hoger nu de Republikeinen in de Senaat een bijkomend noodprogramma van 25 miljard dollar voor de sector steunen.

Uitkijken wordt het dan naar het jobsrapport van vrijdag. Analisten rekenen op een winst van 1,2 miljoen nieuwe banen, een pak minder dan de 4,8 miljoen van juni.

Olie gaat woensdag nog eens 1,9 procent hoger. Een vat Brent-olie kost nu 45,26 dollar. Ook goud zet zijn opmars verder en gaat een vol procent hoger. Voor een troy ounce goud moet nu 2.038 dollar worden betaald. De euro gaat een half procent hoger tegenover de dollar. De eenheidsmunt kost al 1,185 dollar. Ook de bitcoin voegt nog eens 4,3 procent toe en kost woensdagavond 11.679 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20