Wall Street opent op groen, met Goldman Sachs en de reissector op kop

De Amerikaanse beurzen starten de dag positief. De Dow Jones noteert 1,2 procent hoger, de S&P500 doet er 1 procent bij en ook de Nasdaq opende in het groen.

Voorbeurs nam vooral Goldman Sachs het voortouw. Na opening schoot het aandeel vier procent de hoogte in, na spectaculaire resultaten in het tweede kwartaal. Concurrenten JP Morgan, Citibank en Wells Fargo hadden nochtans een minder goed kwartaal achter de rug. De drie banken zagen hun winsten verkleinen en vooral Wells Fargo zag daarom op dinsdag het aandeel dalen.

Bij de spectaculaire stijgers staat ook Moderna. Het Amerikaanse farmabedrijf maakte dinsdag bekend dat het proefpersonen zoekt voor de laatste testfase van het eerste coronavaccin. Het aandeel schiet kort na opening 12 procent omhoog.

Reizen

Helemaal bovenaan het klassement staan verder de reisorganisatoren. Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line deden er kort na opening elk ruim 15 procent bij, net zoals labomateriaalmaker Waters.

Hetzelfde verhaal tekent zich af op de Nasdaq. Expedia, specialist in zoekmachines voor goedkope reizen, koerst 10 procent hoger. Luchtvaartmaatschappijen American Airlines en United Airlines doen er respectievelijk 8 en 7 procent bij.

Tech verliest

Aan de rode kant, dan, verliest de Nederlandse halfgeleidermaker ASML bijna 4 procent. Ook videocallbedrijf Zoom noteert 3 procent in het rood. Voor de tweede dag op rij doen ook Netflix, Amazon en gameproducent Activision Blizzard het niet goed, elk met ongeveer een procent verlies.

Als laatste staat ook Tesla voor het eerst bij opening in het rood. Na een spectaculaire rally van twee dagen, kalmeert het aandeel nu en noteert het zelfs een procent lager dan dinsdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20