Wall Street opent in het groen aan vooravond presidentsverkiezingen

Met de presidentsverkiezingen in het vooruitzicht zijn de Amerikaanse beurzen de dag in het groen gestart. De Down Jones ging 1,4 procent hoger en de S&P500 1,2 procent. De Nasdaq kreeg maandag een boost van 0,9 procent bij het luiden van de startbel.

Dinsdagnacht trekken de Amerikanen naar de stembus. Volgens de meest recente peilingen heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden een comfortabele voorsprong op de huidige president Donald Trump. Die voorsprong stemt de beleggers tevreden. Zij hopen namelijk op een duidelijke winnaar. Dat optimisme vertaalt zich dan ook meteen naar positieve resultaten op de Amerikaanse beurzen.

Kort na de opening ging de Dow Jones 1,4 procent hoger. De S&P500 kon een winst optekenen van 1,2 procent en de Nasdaq steeg met 0,9 procent. Die stijgingen zijn welgekomen na de ontgoochelende resultaten afgelopen week.

PayPal gaat hoger

PayPal ging kort na de beursopening maandag 2,3 procent hoger. Het betaalbedrijf komt nabeurs met de kwartaalcijfers over de brug.

Het restaurantbedrijf Inspire Brands gaat Dunkin’ Brands, eigenaar van onder meer de donutketen Dunkin’ Donuts, overnemen voor 11,3 miljard dollar. Het aandeel van Dunkin’ Brands schoot 6,33 procent hoger. Door de deal verdwijnt Dunkin’ Brands van de beurs.

Een van de opvallendste verliezers bij de beursopening was de restaurantketen Wingstop. Dat aandeel ging 1,18 procent lager ondanks positief nieuws. Zo kondigde de keten een speciaal dividend van 5 dollar per aandeel aan. Daarnaast had het bedrijf meer inkomsten dan verwacht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20