Wall Street onderuit na recordaantal nieuwe coronabesmettingen

De Amerikaanse beursweek begint, net als in Europa, op een valse noot. Beleggers drukken op de verkoopknop nadat de VS een record vestigden in het aantal nieuwe besmettingen.

Er kwamen op zowel vrijdag als zaterdag 83.000 nieuwe Amerikaanse coronabesmettingen bij. Dat is ver boven het vorige dagrecord van 77.300 infecties in juli. Ook het gemiddelde per dag van 68.767 besmettingen over de afgelopen zeven dagen is een recordaantal.

Dat is potentieel opnieuw slecht nieuws voor de economie en dus niet naar de zin van de markten. De Dow Jones gaat 1,1 procent lager, de S&P500 verliest 0,9 procent en de Nasdaq doet er 0,2 procent af. In de S&P500 gaan alle 11 aanwezige sectoren in het rood.

Nog steeds geen deal

Het ziet er ook nog steeds niet naar uit dat er snel een deal zal komen over een stimuluspakket. Democraten en Republikeinen beschuldigden elkaar het afgelopen weekend er afzonderlijk van de gesprekken bewust te vertragen. Hoewel dat getreuzel niet nieuw is, blijft het een probleem voor de beurzen die pas echt excelleren als de economie het goed doet.

Naar goede gewoonte dalen op zulke momenten de toeristische aandelen. Cruisemaatschappijen verliezen 7 procent, vliegtuigmaatschappijen gaan 3 procent lager.

De Nasdaq weet het verlies nog te beperken, maar het monsterverlies van het Duitse SAP zet toch druk op een aantal techaandelen. Microsoft gaat 0,5 procent lager, Oracle – dat ongeveer hetzelfde doet als SAP – verliest bijna 4 procent. Daar staat tegenover dat Amazon 1,6 procent hoger gaat en ook Apple wint 0,6 procent.

Voor de volledige maand, waarvan de laatste week is ingegaan, staan alle Amerikaanse beurzen op lichte winsten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20