Wall Street-legende Bill Miller voorziet gouden tijden voor Bitcoin: “Dit jaar meer adoptie”

In een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC was legendarisch belegger Bill Miller nog maar eens lovend over de grootste cryptomunt. Hij verwees onder meer naar het feit dat KPMG Canada, de boekhoudgigant, recent heeft aangekondigd Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te hebben toegevoegd aan zijn bedrijfskas en voorspelde meer mainstream-adoptie.

Miller noemde het feit dat consultancyfirma KPMG Canada Bitcoin en Ether heeft toegewezen aan zijn balans een stiers nieuwtje voor crypto. Hij zei dat meer institutionele beleggers dit jaar crypto gaan gebruiken als een manier om hun portefeuilles te diversifiëren. “Ik denk dat je dit jaar meer adoptie gaat zien onder stichtingen en schenkingen en instellingen, en dat zal zo blijven doorgaan”, betoogde hij.

Miller bracht daarnaast ter sprake dat hij niet alleen in de munt zelf investeert, maar ook in Bitcoin-gerelateerde aandelen is gestapt. Hij noemde specifiek het onlangs naar de beurs gebrachte cryptominingbedrijf Stronghold Digital. “Er zullen meer bedrijven naar de beurs gaan zoals Stronghold onlangs deed. Bitcoin-miners… ze worden verhandeld tegen zeer aantrekkelijke waarderingen”, wierp hij op.

Hij wees ook op Silvergate Capital, het holdingbedrijf dat onlangs Diem overnam, de stablecoin die oorspronkelijk door Facebook in gang is gezet. Met dergelijke aandelen hoopt hij ook te profiteren van het langetermijnsucces van crypto.

Idee dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft “correct”

Miller heeft een “zeer grote positie” in Bitcoin omdat hij meent dat het actief “nog steeds in de begindagen zit” (lees: nog veel groeipotentieel heeft).

De CIO van Miller Value Partners zei in het CNBC-interview ook dat het idee dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft eigenlijk… correct is. Hij vergeleek de digitale valuta met erg waardevolle verzamelobjecten, zoals een honkbalkaart van Honus Wagner of een schilderij van Picasso.

“Het is als een verzekeringspolis”, vertelde de investeerder. “Verzekeringspolissen hebben geen intrinsieke waarde. In feite wíl je dat ze geen intrinsieke waarde hebben. Je wilt niet dat je huis afbrandt, of dat je een vreselijk ongeluk krijgt, maar je betaalt elk jaar voor een verzekering voor het geval dat gebeurt.”

“Bitcoin is een verzekering tegen financiële catastrofes zoals we zien in Libanon, of in Afghanistan, of veel van die andere landen waar we (dat) zagen rond de tijd van de pandemie”, klonk het nog.

Verkeerd geïnterpreteerd

Miller haalde ook nog aan dat bepaalde opmerkingen die hij maakte tijdens een interview in januari verkeerd waren geïnterpreteerd. Zo schreven financiële media wereldwijd dat hij de helft van zijn persoonlijke vermogen had geïnvesteerd in Bitcoin en andere cryptomunten, maar dat klopt niet.

Hij verduidelijkte dat hij slechts een paar procent van zijn nettovermogen in Bitcoin had gestoken, wat vervolgens uitgroeide tot de helft van zijn totale fortuin naarmate de prijs steeg. “Nu is het minder dan dat, want het is gehalveerd sinds november”, stipte de belegger aan. “Het is nog steeds een zeer grote positie”, voegde hij eraan toe. Miller onthulde echter geen cijfers.

Miller begon jaren geleden Bitcoin in te slaan toen de digitale munt tussen de 200 en 300 dollar koerste. Nu wordt de cryptomunt verhandeld rond de 44.000 dollar; vorig jaar bereikte ze een all-time high boven de 68.000 dollar.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20