Wall Street komt inflatiedipje lichtjes te boven

Na een rode beursdag woensdag is Wall Street erin geslaagd om de handelsdag vandaag in de plus af te sluiten. Beleggers blijven wel een voorkeur hebben voor waardeaandelen.

Het inflatienieuws had woensdagavond fors zijn stempel gedrukt op de Amerikaanse beurzen. Het zwaarste verlies was voor de Nasdaq. De techindex verloor toen 2,65 procent. Vandaag is de index dat verlies al gedeeltelijk te boven gekomen. De Nasdaq kon de beursdag afsluiten met een winst van 0,7 procent.

Rotatie naar waardeaandelen

Desalniettemin is het duidelijk dat de beleggers almaar meer een voorkeur hebben voor cyclische en waardeaandelen. Die aandelen doen het bij een heropening van de economie en een toenemende inflatie doorgaans beter dan de tech- en groeiaandelen. De Dow Jones won 1,3 procent en de S&P500 ging 1,65 procent hoger.

Voorts was er ook nieuws over het aantal Amerikaanse steunaanvragen. Vorige week dienden 473.000 Amerikanen een nieuwe aanvraag voor een werkloosheidsuitkering in. Economen hadden voorspeld dat het er 490.000 gingen zijn. Het zijn er ook minder dan de week ervoor. Toen hebben 498.000 Amerikanen een aanvraag ingediend.

Verlies voor cryptobeleggers

Terwijl de beurzen tekenen van herstel toonden vandaag, kregen de cryptobeleggers het zwaar te verduren. Vandaag kondigden Tesla en CEO Elon Musk aan dat ze stoppen met het accepteren van BTC als betaling voor hun voertuigen. Daarenboven wordt Binance verdacht van belastingontduiking. De koers van de grootste cryptomunt Bitcoin daalde donderdagavond tot 49.000 dollar. Dat is 10 procent minder dan bij de start van de dag. Op het dieptepunt vandaag was de munt 46.900 euro waard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20