Wall Street knoopt weer aan met records, Bitcoin herstelt na wilde rit

De technologie-index Nasdaq klom dinsdag naar zijn hoogste peil ooit, aangejaagd door de stijgende koersen van techreuzen als Netflix, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft.

  • Het nieuwe intraday record van de Nasdaq staat op 14.269,77 punten. De index sloot iets lager af, op ruim 14.253 punten, maar dat was nog steeds goed voor een dagwinst van 0,8 procent.
  • De bredere index S&P 500 won 0,5 procent en eindigde op een zucht van een nieuw slotrecord. Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen deze week hun tweede adem te vinden na de opeenvolgende dalingen van vorige week, een gevolg van de vrees voor inflatie en renteverhogingen.
  • Maar de felste koersschommelingen werden op de cryptomarkten genoteerd. Bitcoin zakte dinsdagnamiddag door de psychologische grens van 30.000 dollar en leek zelfs onder 29.000 dollar te duiken, maar maakte daarna een spectaculaire comeback. De cryptomunt dobberde ’s avonds weer gewoon rond 32.600 dollar, of vrijwel het niveau van 24 uur eerder.
  • Een veelgehoorde voorspelling – dat een koers onder 30.000 dollar tot een massale verkoopgolf zou leiden – kwam dus niet uit.
  • Op de Brusselse beurs viel er dinsdag veel minder spektakel te beleven. De Bel20-index bleef vrijwel onveranderd en sloot af op ruim 4.155 punten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20