Wall Street houdt het vlak bij de opening

De Amerikaanse beurzen gaan licht lager na de bel. De Dow Jones verliest 0,09 procent en de S&P500 doet er 0,01 procent af. De Nasdaq stijgt licht met 0,09 procent.

Beleggers wachten op een nieuw stimuluspakket van de Amerikaanse overheid. Volgens de Democrate Nancy Pelosi, die de Kamer van Volksvertegenwoordigers voorzit, is er een nieuwe deal op komst, maar ze geeft geen verdere details. ‘Er is nog wat onenigheid.’

De oliegigant BP gaat 1,3 procent hoger. Het bedrijf maakte een miljardenverlies van 17 miljard dollar bekend en verlaagt zijn dividend, maar maakt wel werk van zijn ommekeer naar minder fossiele brandstoffen.

Ruimtevaart

De zwaarste verliezer is Virgin Galactic. Het ruimtebedrijf van de flamboyante miljardair Richard Branson moest een verlies van 54 miljoen dollar slikken in het tweede kwartaal en gaat voor 450 miljoen dollar extra aandelen uitgeven. Het aandeel gaat 11 procent onderuit.

De autobouwer Ford vervangt zijn CEO en dat zint beleggers blijkbaar. Het aandeel trekt 2 procent op.

De Amerikaanse beurzen hebben er al een wilde rit opzitten. Sinds het coronadal in maart steeg de brede S&P500 al 47 procent en hij staat nu zelfs boven zijn peil van begin dit jaar. Maandag brak de techbeurs Nasdaq nog een record.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20