Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 21 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Nasdaq start ook augustusmaand met een nieuw record

Logo Business AM
Markten

03/08/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Isopix

De belangrijkste Amerikaanse aandelenbeurzen starten de augustusmaand met winst. Vooral de technologiebedrijven gaan aanzienlijk hoger.

De Dow Jones Industrial Average eindigt 236 punten hoger, een winst van 0,89 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq eindigen respectievelijk 0,72 en 1,47 procent hoger.

Microsoft gaat 5 procent hoger nadat het bedrijf berichten bevestigde dat het onderhandelt over de overname van het Chinese TikTok. President Trump wil die app verbieden omdat hij door Peking zou worden gebruikt om Amerikaanse staatsburgers te bespioneren. Ook Apple en Netflix gaan respectievelijk 2.9% en 2.4% hoger. De Nasdaq zet opnieuw een historisch record neer en noteert nu 11 procent hoger dan bij het begin van de coronacrisis.

Op de brede markt klimt farmabedrijf Eli Lilly hoger nadat werd aangekondigd dat het de Fase-3 tests aanvat voor een potentieel coronavirus. Aandelen profiteren ook van beter dan verwachte fabrieksorders. Volgens dataleverancier FactSet heeft nu 84 procent van alle S&P 500-bedrijven beter dan verwachte kwartaalresultaten gerapporteerd. 

Dat Republikeinen en Democraten er in Washington DC maar niet in slagen een akkoord te onderhandelen over bijkomende stimulusmaatregelen voor werkloze Amerikanen lijkt investeerders niet te kunnen verontrusten. Verder is het vooral uitkijken naar het jobsrapport voor de maand juli dat vrijdagochtend wordt vrijgegegeven. Verwacht wordt dat 1,2 miljoen nieuwe jobs werden gecreëerd, een pak minder dan de 4,8 miljoen die er vorige maand bijkwamen.

Olie gaat 0,94 procent hoger. Een vat Brent-olie kost maandagvond 43,93 dollar. Ook goud zet zijn opmars verder en gaat 0,4 procent hoger. Voor een troy ounce goud moet nu 1.993 dollar worden betaald. De euro moet minder dan een tiende procentpunt inleveren tegenover de dollar. De eenheidsmunt kost nog 1,176 dollar. Ook de bitcoin voegt nog eens 2,6 procent bij en kost nu 11.418 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.772.545
 • Aantal
  doden
  956.915
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  100.748
 • Aantal
  doden
  9.944
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks