Ford-topman Jim Hackett stapt vroeger dan verwacht op

De CEO van Ford, Jim Hackett, geeft vanaf 1 oktober het leiderschap over de automoloch door aan algemeen directeur Jim Farley. De wissel komt er onverwacht.

De ene Jim volgt de andere op. Vanaf 1 oktober is Jim Farley de baas van autobouwer Ford in plaats van Jim Hackett. De 65-jarige Hackett kondigt dinsdag aan dat hij het voor bekeken houdt. Hij zal nog tot oktober aanblijven om zijn 58-jarige opvolger in te leiden in het CEO-schap.

Farley is al de vierde CEO van Ford sinds de kredietcrisis in 2008, toen het bedrijf bijna kopje-onder ging. Hij werd voorafgegaan door Alan Mulally, Mark Fields en dus Jim Hackett.

Meubelgroep

Hackett kwam in 2017 aan het hoofd van Ford, nadat hij eerst twintig jaar de meubelgroep Steelcase had geleid. In de drie jaar waarin hij Ford leidde, kon hij de resultaten niet omhoog krijgen. In China daalde de verkoop van Ford-auto’s zelfs drie jaar op rij. Beleggers verloren uiteindelijk hun interesse en dat is exact de reden waarom ook zijn voorganger Mark Fields ook na drie jaar moest vertrekken.

Tot maart 2021 blijft Hackett nog aan boord als speciaal adviseur. ‘Ik ben erg blij met alle inspanningen van Jim Hackett om Ford te moderniseren en ons klaar te maken voor de toekomstige concurrentiestrijd’, zegt voorzitter Bill Ford in een mededeling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20