Waarom Apple en Fortnite elkaar blijven bekampen

Epic, de maker van het populaire spel Fortnite, is er opnieuw niet in geslaagd om Apple te dwingen het spel opnieuw in de App Store op te nemen.

In het nieuws: Epic heeft Apple voor de rechter gedaagd in Californië. Het bedrijf wou Apple dwingen om zijn spel Fortnite opnieuw op te nemen in de App Store, dat is mislukt.

Wat is er aan de hand? In augustus installeerde Epic een update, waardoor het het betalingssysteem van Apple omzeilde. Wie zijn app in de App Store wil, verbindt er zich nochtans toe om dat te gebruiken. In dat betalingssysteem zit een automatische commissie voor Apple van 30 procent. Apple gooide Fortnite prompt uit de webwinkel.

Dus u kan geen Fortnite meer spelen? Jawel, maar als u bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt, kan u de app niet meer vinden. Opnieuw installeren en updates krijgen zijn verboden.

Maar Alphabet doet dat toch ook? Correct, Fortnite is dan ook even vlot uit de Google Play Store gewipt.

Hoe denkt Epic dit te winnen? De rechtszaak die het bedrijf heeft aangespannen, beschuldigt Apple ervan om een oneerlijk monopolie te hebben in de sector. De rechtbank heeft die redenering niet gevolgd, maar Epic gaat nog in beroep.

Fortnite? Fortnite werd gereleased in 2017. Het werd, omdat u het op zowat elk denkbaar platform kan spelen, al snel het meest gedownloade spel ter wereld. Het spel is gratis, maar werkt met in-app aankopen. Volgens Fortnite zijn er meer dan 350 miljoen actieve spelers in 2020.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20