VRT sluit aan bij ‘Vlaamse Netflix’ Streamz van DPG Media en Telenet

Mediagroepen DPG Media en Telenet hebben hun ‘Vlaamse Netflix’, Streamz, donderdagmiddag officieel voorgesteld. Ook de openbare omroep VRT zal aansluiten bij het initiatief.

Tijdens de persconferentie schoven DPG-topman Kris Vervaet en Telenet-baas John Porter aan tafel bij presentatoren Ann Lemmens en Erik Van Looy. ‘Ik ben blij dat we geschiedenis kunnen schrijven met de ganse sector’, vindt Vervaet, die spreekt over een ‘VTM-moment’, verwijzend naar de lancering van de commerciële omroep in 1989. Ook Vlaams minister van Media Benjamin Dalle passeerde en was dezelfde mening toegedaan.

Opmerkelijk is dat de openbare omroep toch zal meewerken aan de streamingdienst. Bij de aankondiging van het initiatief in februari werd aangestipt dat er positieve gesprekken waren tussen VRT enerzijds en DPG en Telenet anderzijds. Het verdwijnen van Paul Lembrechts aan de VRT-top kan geholpen hebben, want hij stond bekend als een tegenstander van de Vlaamse Netflix.

Op sociale netwerksite Twitter bevestigt de VRT het nieuws. De openbare omroep beklemtoont dat het gratis video-aanbod van VRT NU blijft bestaan in de toekomst. ‘Het is bijna een evidentie om mee te werken. We willen de Vlamingen blijven bereiken op de kanalen die relevant zijn’, zegt CEO Frederik Delaplace, die ‘met veel enthousiasme’ meewerkt aan het initiatief.

Streamz is actief vanaf maandag 14 september. De streamingdienst start met 1.000 titels, waaronder elf nieuwe fictiereeksen, een selectie uit HBO-titels én specifieke content voor jongeren en kinderen. Zo zijn er samenwerkingen met TAGMAG, een entertainmentsite voor jongeren.

Een abonnement op Streamz kost 11,95 euro per maand. Play- en Play More-klanten van Telenet krijgen de streamingdienst er gratis bij.

Lees ook:

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.