De ‘Vlaamse Netflix’ krijgt stilaan vorm, én een naam

De streamingdienst die zal ontspruiten uit een samenwerking tussen Telenet en DPG Media, heeft een belangrijke hindernis geklaard. De Europese Commissie heeft het project goedgekeurd. Bovendien heeft het kind een naam: Streamz.

Dat melden de twee mediabedrijven in een persbericht. Het streamingplatform zou later dit najaar gelanceerd worden voor het grote publiek. Vandaag maakten DPG Media en Telenet wel al de naam bekend: Streamz. 

Een nieuw bedrijf dat die naam draagt zal worden opgericht op 1 september. Beide moederondernemingen zullen een gelijk belang hebben. Peter Vindevogel, momenteel directeur entertainment bij Telenet, wordt CEO. De topman van DPG Media, Kris Vervaet, wordt voorzitter van de Raad van Bestuur. 

De mededingingswaakhond van de EU is nagegaan of de samenwerking de concurrentie op de markt zou schaden, maar na een grondig onderzoek kreeg de streamingdienst dus groen licht. Kris Vervaet spreekt van een ‘mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis’. Streamz zal volgens hem het verschil maken door het de beste Vlaamse content te combineren met de beste internationale films en series. 

‘We geven de kijker meer keuze dan ooit, en onze Vlaamse televisiemakers krijgen een extra platform om hun creativiteit te tonen’, klinkt het bij Telenet-CEO John Porter. 

Beide mediabonzen willen met Streamz een lokaal alternatief bieden voor de trend waarbij Vlamingen steeds meer ‘on demand’ willen kijken, en bereid zijn daarvoor te betalen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20