Voorzichtige start voor Wall Street, Apple onderweg naar 2.000 miljard

De Amerikaanse beurzen starten de week voorzichtig. De Dow Jones verliest 0,15 procent, de S&P500 wint 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq doet er 0,2 procent bij.

Aandelenindex S&P500 staat omstreeks 16 uur Belgische tijd op 3.380,94 punten, waardoor het absolute dagrecord van 3.386,2 punten in zicht komt. Dat werd halverwege februari behaald en kan mogelijk op maandag aangetikt worden. Binnen de S&P500 vlamt Barrick Gold 10 procent hoger, nu Berkshire Hathaway – het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett – een belang heeft genomen in de goudproducent.

Intussen is het ook uitkijken naar de prestaties van Apple. De iPhone-maker noteert momenteel op 459,68 dollar en moet de kaap van 467,78 dollar bereiken. Dan bereikt het bedrijf een beurswaarde van 2.000 miljard dollar, wat een uitermate belangrijke psychologische grens is. Eind juli loste Apple het staatsoliebedrijf Saudi Aramco al af als het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

De populaire video-app TikTok heeft een samenwerking met het Amerikaanse muziekbedrijf UnitedMasters op zak. Als gevolg van de deal zullen TikTok-gebruikers hun muziek kunnen bezorgen aan streamingdiensten als Spotify en Apple Music. De timing is enigszins opvallend, nu de Amerikaanse president Donald Trump TikTok in de ban slaat. Momenteel lopen er overnamegesprekken tussen het Chinese moederbedrijf en de Amerikaanse softwaregigant Microsoft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20