‘Voormalig Duits staatsbedrijf wordt eigenaar van Amerikaans telecombedrijf T-Mobile’

Deutsche Telekom staat op het punt een meerderheidsaandeel te verwerven in het Amerikaanse T-Mobile. Het Duitse telecombedrijf praat met de Japanse investeringsmaatschappij Softbank over de overname van haar aandeel in T-Mobile.

Softbank, dat sinds de fusie van T-Mobile met concurrent Sprint 25 procent bezit van het fusiebedrijf, wil ‘een significant deel’ van zijn aandelen verkopen aan Deutsche Telekom. Het voormalige Duitse staatsbedrijf heeft 43 procent van T-Mobile in handen.

Na de verkoop zou het aandeel van Deutsche Telekom boven 50 procent stijgen, wat de Duitsers de facto eigenaar maakt van het Amerikaanse bedrijf. Dat schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal.

In het begin van dit jaar deed Softbank nog een goede zaak aan T-Mobile toen het zijn eigen telecombedrijf Sprint liet samensmelten met de telecomgigant, op dat moment voor 63 procent in handen van Deutsche Telekom. De fusie, die al sinds 2013 in de steigers stond, creëerde een reus van 23 miljard dollar (21 miljard euro). Softbank steeg 12 procent op de beurs van Tokio na de bekendmaking van de deal.

Wework

Softbank heeft er niet zijn beste periode opzitten. Vorig jaar ging het helemaal mis voor het bedrijf toen de langverwachte beursgang van de coworkingspecialist WeWork moest worden uitgesteld en Softbank het bedrijf, dat tot over zijn oren in de schulden zat, moest overnemen. Het zette de investeringsmaatschappij ertoe aan een deel van zijn portefeuille te verkopen.

Deutsche Telekom is nog voor 64 procent in handen van de Duitse overheid. De rest van de aandelen is vrij verhandelbaar.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20