Volledig elektrische Ford Transit wordt onthuld in november

Autobouwer Ford is van plan om in november een volledig elektrische versie van zijn bekende Ford Transit voor te stellen.

De bekende bestelbus krijgt dus al snel een elektrische variant, zegt het bedrijf tijdens het aankondigen van de kwartaalresultaten. De Transit zal beschikbaar zijn in alle markten waar de gewone Transit nu rijdt.

In 2021

De productie van de elektrische Transit zit al even in de pijplijn. Ford praat er al meer dan een jaar over. In april 2019 werd hij op de planning gezet. Toen was het nog de bedoeling om hem van de band te laten rollen in Europa tegen 2021. Deze lente liet Ford al weten dat Noord-Amerika in 2022 aan de beurt was.

Ford heeft een breed elektrificatietraject. Er is meer dan 11,5 miljard dollar geïnvesteerd in het project. Specifiek mikt Ford op commerciële klanten, eerder dan particulieren, voor de e-modellen.

Waarom commerciële voertuigen?

De beslissing om ook bestelwagens elektrisch te maken, heeft sterk te maken met de competitie op de Noord-Amerikaanse markt. Volgens de meeste autobouwers zit daar net de groei. De Transit en de Ford F-150 zijn daarom de grote kanshebbers, volgens Ford. CEO Jim Farley zei op woensdag al dat dat de twee pilaren zijn waar Ford op zal leunen in de toekomst.

‘We zijn ‘werk’ bij Ford en deze elektrische wagens zullen echte werkpaarden zijn. Zeer capabel en met unieke digitale services die de productiviteit zullen verbeteren van onze belangrijkste klanten’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20