Volkswagen verwacht forse groei in China dit jaar

Volkswagen verwacht dit jaar in China aanzienlijke groei te boeken. Dat heeft het hoofd van de Chinese VW-activiteiten, Stephan Wöllenstein, gezegd.

Momenteel komt bijna een op de vijf nieuwe wagens die in China worden verkocht, van de VW-groep. De vicevoorzitter van Volkswagen in China, Rainer Seidl, verwacht dat de Chinese automarkt dit zal groeien aan hetzelfde tempo als de hele economie. Dat zou volgens voorspellingen met meer dan 8 procent kunnen zijn.

Automarkt terug op volle toeren

Door de coronapandemie is de verkoop van Volkswagen in China vorig jaar met 9,1 procent gedaald, terwijl de Chinese economie toch nog 2,3 procent groei boekte. Sinds de zomer lijkt de coronacrisis er onder controle en draait de economie weer normaal. Naar het einde van het jaar toe, herstelde ook de automarkt in China.

De haperende aanvoer van halfgeleiders vormt wel nog een probleem voor Volkswagen. Door een tekort aan de elektronische onderdelen, rolden er bij Volkswagen in december 50.000 auto’s minder van de band dan normaal. Wöllenstein verwacht dat het probleem pas opgelost zal geraken in het tweede kwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20