Voetbalwereld rouwt om ‘Mister Michel’, legendarisch manager bij Sporting Anderlecht

Michel Verschueren is afgelopen nacht op 91-jarige leeftijd overleden, zo bevestigt zijn familie. ‘Mister Michel’ leidde als trotse en ook gevreesde clubmanager Sporting Anderlecht naar grote successen in de jaren tachtig en negentig.

Verschueren, die nooit op vakantie ging, stond bekend om zijn ijzeren arbeidsethos, onverbloemde standpunten en zijn grote liefde voor Sporting Anderlecht. Hij was er tussen 1980 en 2003 aan de slag. In die periode was paars-wit nog een Europese mogendheid, en niet de vergane glorie van vandaag. Onder Verschueren won de Brusselse club elf landstitels, drie bekers en de UEFA Cup in 1983.

Sportieve én politieke reacties

Via sociale media regent het reacties van ex-spelers en -trainers die onder hem gewerkt hebben. Zelfs rivaliserende clubs als Club Brugge betuigen hun medeleven.

Ook uit de politiek komen er veel reacties. “Mijn broer is senator geweest voor de socialisten, maar ik ben een echte liberaal, altijd geweest“, zo kondigde hij in 2014 aan, toen hij de Open Vld-lijst in Vlaams-Brabant besloot te duwen. Dat deed hij met glans: hij haalde geen zetel maar de Kamerlijst van Maggie De Block (Open Vld) haalde toen wel een uitzonderlijk hoge score. Al speelde toen vooral het Maggie-effect.

Uiteraard is Verscheuren zijn nalatenschap veel groter op sportief dan op politiek vlak. Zowat heel de Wetstraat condoleert zijn familie en haalt herinneringen op, op sociale media.

(jvdh)

Meer