Vlaanderen leent 250 miljoen aan start-ups in coronanood

De Vlaamse regering trekt via haar investeringsmaatschappij PMV 250 miljoen euro uit om start-ups en kmo’s te ondersteunen die getroffen zijn door de coronacrisis.

Het plan om een zogenaamde achtergestelde lening te verschaffen aan kleine bedrijven in coronanood lag al een tijd op tafel, maar wachtte nog op de goedkeuring van de Europese Commissie. Die is er nu.

‘De bedrijven zullen kunnen profiteren van een lening tot 800.000 euro per bedrijf om hun meest urgente financiële noden op te lossen en hun activiteiten voort te zetten’, zegt Europees concurrentiecommissaris Margrethe Vestager woensdag.

5 procent rente

De lening verloopt via de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en moet op drie jaar terugbetaald worden. De bedrijven betalen een rente van 5 procent, weet De Tijd. De maatregel loopt tot eind december.

De Vlaamse regering nam al meerdere maatregelen om de economische impact van het coronavirus in te dammen. Zo zijn er onder andere de hinderpremies voor bedrijven die verplicht moeten sluiten. Ook krijgen alle bedrijven die minstens 60 procent van hun omzet hebben verloren door corona een eenmalige premie van 3.000 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20