Vlaams Parlement ontdekt dat het zichzelf te veel betaalde

Na een netjes uitgezet mediaoffensief wist de extreemlinkse PVDA op sneltempo een dossier door het Vlaams Parlement te krijgen: een loonsverlaging met 5 procent voor de parlementsleden, die bijna twee jaar geleden is afgesproken, gaat nu eindelijk in.

  • Het is een beetje een beschamend dossier, te meer omdat van een retroactieve correctie geen sprake is, de daling gaat maar in op 1 januari 2022.
  • Want de belofte was wel al in 2019 gedaan, toen midden in een stevige besparingsdiscussie de Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz voorstelde om de lonen van de Vlaamse Parlementsleden met 5 procent te verlagen, zoals al in de Kamer het geval was.
  • Heel het Vlaams Parlement keurde dus in 2019 al de zaak goed, maar die bleef dus twee jaar hangen op het niveau van het bureau van de fractieleiders, voor de praktische uitwerking.
  • Na het mediaoffensief van D’Haese, die nu gevierd wordt in sommige kranten als een echte volksheld omdat hij de zaak ‘ontdekte’, moest iedereen wat beschaamd toegeven dat het nog niet gebeurd was, en werd 2022 als nieuwe deadline gezet.  

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20