Visa lanceert in 2021 kredietkaart waarmee u bitcoins kunt sparen

Visa gaat in 2021 een kredietkaart op de markt brengen waarmee u, net zoals airmiles, bitcoins kunt sparen. De kredietkaartmaatschappij slaat daarvoor de handen in elkaar met de startup BlockFi.

Kredietkaarten kunnen vandaag al voor heel wat zaken gebruikt worden, gaande van uitgesteld betalen tot het verzamelen van airmiles. Volgend jaar voegt Visa daar nog een extra dienstverlening aan toe: bitcoins sparen. De kredietkaartmaatschappij lanceert dan een nieuwe kredietkaart genaamd Bitcoin Rewards Visa Credit Card.

Visa werkt daarvoor samen met de startup BlockFi, een bedrijf dat zich specialiseert in sparen, beleggen en lenen in cryptomunten.

Bitcoins sparen

De nieuwe kredietkaart zal jaarlijks 200 euro kosten. In ruil voor die jaarlijkse bijdrage kunt u tot 1,5 procent van uw aankopen terugverdienen in de cryptomunt. Voorts krijgen de klanten met zo’n kredietkaart een bonus in bitcoin ter waarde van 250 dollar als ze meer dan 3.000 dollar uitgeven tijdens de eerste drie maanden dat ze de kaart bezitten.

De kredietkaart zal beschikbaar zijn voor zowel de bestaande als nieuwe BlockFi-rekeninghouders. De bestaande rekeninghouders krijgen voorrang. Vanaf januari wordt de wachtlijst geopend voor iedereen. De kaart is in de eerste plaats gericht op mensen die willen kennismaken met de cryptomunt.

Visa niet aan proefstuk toe

Het is overigens niet de eerste keer dat Visa samenwerkt met een bitcoinbedrijf. In april heeft de kredietkaartmaatschappij al een samenwerking op poten gezet met de startup Fold. Ze werken samen aan een prepaidkaart die klanten de mogelijkheid geeft bitcoins te sparen.

Voorts werkt de maatschappij samen met Coinbase aan de Coinbase Card aan, een kaart waarmee u met bitcoins kunt betalen.

Visa heeft in het verleden al meermaals onderstreept dat het gelooft in het potentieel van de cryptomunten. ‘We geloven dat digitale valuta het potentieel hebben om de waarde van digitale betalingen uit te breiden naar een groter aantal mensen en plaatsen, en willen de rol die ze spelen in de toekomst van geld helpen vormgeven en ondersteunen’, liet Visa deze zomer weten.

Bitcoin kwam de afgelopen weken meermaals in het nieuws omdat de cryptomunt opnieuw op een recordkoers lag. De digitale munt stond op 30 november op 19.778 dollar, een nieuw record.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.