Bitcoin klimt naar hoogste koers ooit en krijgt magische kaap van 20.000 dollar in zicht

Bitcoin zit weer in de lift na een weekend in een neerwaartse spiraal en tikte maandag zijn hoogste koers ooit aan, 19.778 dollar.

Het vorige record, 19.511 dollar volgens de data van nieuwsdienst Bloomberg, dateert van 2017. Op 3 dagen tijd deed bitcoin er alweer meer dan 15 procent bij.

Het zag er nochtans eerst naar uit dat het game over was voor bitcoin, de populairste cryptomunt ter wereld. Beleggers keken al enkele weken uit naar het plafond van 20.000 dollar. Die recorddromen werden even vermorzeld toen eind vorige week de prijs kelderde. Van 19.000 dollar dook bitcoin naar net boven de 16.000. De neerwaartse spiraal deed denken aan de bitcoincrash van 2018.

Slechts enkele dagen later is de volatiele belegging alweer gerecupereerd. Maandagnamiddag was bitcoin alweer ruim 19.500 dollar waard.

Volatiel

Dat volatiele pad is natuurlijk niets nieuws voor cryptobeleggers. Ook in de winter van 2017 en de start van 2018 volgde bitcoin een vergelijkbaar pad, zij het aan een hoger tempo. Er zijn enkele mogelijke oorzaken te vinden voor de korte crash en snelle heropleving van de munt.

Zo kan het dat beleggers na de snelle rally van de afgelopen weken eieren voor hun geld kozen. Met de crash van 2018 in gedachten, en 99 procent van de portefeuilles op winst toen bitcoin 19.000 dollar aantikte, is dat geen onlogische zet. Dat verklaart het dieptepunt net boven 16.000 dollar.

Guggenheim

Maar intussen raakte bekend dat Guggenheim Partners, een adviesbureau met een jarenlange reputatie, een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC om in bitcoin te investeren.

Guggenheim zou een deel van het Macro Opportunities Fund in Greyscale zijn Bitcoin Trust duwen. Het zou om zowat 10 procent van dat portfolio gaan.

Crypto-investeerder Grayscale heeft 1 procent van alle bitcoin in omloop in portefeuille zitten. Het was daarmee de grootste cryptopionier. Dat ook grote institutionele spelers centen in bitcoin steken, geeft de markt duidelijk weer een duwtje.

Lees ook:

Meer