Visa kaart verkrijgbaar in België vergelijken

In ons land worden door een heleboel verschillende banken en andere financiële instellingen Visa kaarten uitgegeven. Elke aanbieder van deze kaarten zal echter eigen voorwaarden stellen aan het beheer en gebruik van dergelijke kaarten. Om die reden is het, voordat je overgaat tot de aanvraag van een Visa kaart in België, verstandig om meerdere aanbieders en verschillende Visa kaarten te vergelijken. Op die manier vind je immers niet alleen een Visa kaart die het beste aansluit bij je persoonlijke leefstijl, wensen, behoeften en verwachtingen, maar kun je ook besparen op de kosten die doorgaans aan een dergelijke kaart zijn verbonden.

Maar je wensen en verwachtingen inzichtelijk

Voordat je een Visa kaart aanvraagt, is het goed om al je wensen en verwachtingen van een dergelijke kaart inzichtelijk te maken. Dit kun je doen door na te gaan waar je de kaart voor wilt gaan gebruiken: alleen als wat extra financiële ruimte, of bijvoorbeeld ook als extra verzekering van de aankopen die je met deze kredietkaart hebt betaald. Sommige Visa kaarten bieden je verder, onder bepaalde voorwaarden, nog voordelen of kortingen bij bepaalde bedrijven of geven je recht op extra bijstand in noodsituaties op reis. Wanneer je niet veel reist, maar wel vaak online producten of diensten betaalt met een Visa kaart dan heb je dus een andere kaart nodig dan een meer reislustige persoon.

Verder zal het bedrag dat je met een Visa kaart uit wilt geven sterk bepalend zijn voor de soort kaart die je nodig hebt. Hierbij dien je overigens wel rekening te houden met het feit dat banken je kredietwaardigheid zullen toetsen bij het CKP als je een Visa kaart aanvraagt. Je moet immers wel over voldoende inkomsten beschikken om het uitgegeven bedrag met deze Visa kaart ook weer probleemloos terug te kunnen betalen. Alleen als je kiest voor een zogenaamde prepaid kredietkaart van Visa, dan zal een aanbieder niet wettelijk verplicht zijn om een dergelijke controle uit te voeren. Een prepaid kredietkaart is immers geen krediet en er zal geen sprake zijn van een ontstane schuld of van betalingsverplichtingen omdat je zelf vooraf een zekere financiële reserve opbouwt op dit type Visa kaart.

Vraag je eigen kredietkaart aan (tip)

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Vergelijk verschillende aanbieders en Visa kaarten

Niet elke aanbieder van Visa kaarten zal dezelfde voorwaarden hanteren voor het beheer en gebruik van een Visa kaarten. Bovendien kan het aanbod van Visa Kaarten van aanbieder tot aanbieder sterk uiteenlopen. Voordat je een Visa Kaart aanvraagt, is het goed om eerst te kijken naar de kosten en mogelijkheden die een bepaalde Visa kaart bij verschillende aanbieders met zich mee zal brengen. Zo weet je zeker dat je de beste Visa kaart tegen het meest gunstige voorwaarden kunt gebruiken.

De meeste mensen zullen bij het aanschaffen van een Visa kaart doorgaans eerst bij hun eigen vertrouwde bank informeren naar de mogelijkheden. Dit hoeft echter niet automatisch te betekenen dat dit ook de meest gunstige voorwaarden en de laagste kosten met zich mee zal brengen. Sommige mensen hechten echter veel waarde aan een bekende of vertrouwde aanbieder en accepteren de hogere kosten en/of minder gunstige beheer- en gebruiksvoorwaarden. Bij de meeste banken en financiële instellingen zijn de voorwaarden en kosten van beschikbare Visa kaarten op de website vermeld, maar zijn tevens op te vragen per telefoon of in een vestiging in de buurt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20