Vergeet 5G: China neemt het voortouw in 6G

Terwijl de wereld nog steeds werkt aan de implementatie van 5G, wordt er al druk aan 6G-technologie gebouwd.

Volgens een artikel van het Duitse statistiekenbedrijf Statista schat Samsung, het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern, dat het ongeveer 10 jaar duurt voor een innovatie binnen mobiele data volledig in gebruik genomen wordt. Voor 5G zal dat ongeveer acht jaar duren, denkt Samsung.

Het netwerk van 5G zou volgens verschillende bronnen een theoretische snelheid van 10 tot zelfs 20 gigabits per seconde kunnen halen. Daarmee is 5G zeker twintig keer zo snel als de huidige 4G LTE-technologie die we nu gebruiken.

De Zuid-Koreaanse techgigant reikt ook een potentiële datum aan voor wanneer we 6G mogen verwachten. Tussen 2028 en 2030 zou die technologie op de markt verschijnen. 6G zou nog eens tien keer sneller dan 5G zijn.

China koploper, ook EU doet het niet slecht

De Japanse krant Nikkei Asia kon gegevens over 6G-patenten van het Cyber Creative Institute in Tokio inkijken. Daarin stond te lezen dat zeker 40,3 procent van alle patenten sinds augustus afkomstig zijn uit China.

De Verenigde Staten lopen niet ver achter met een aandeel van 35,2 procent van de innovaties. De EU-lidstaten zijn samen goed voor 8,9 procent van alle patentaanvragen; een procent minder dan Japan. Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung, staat op de vijfde plaats met 4,2 procent.

Bron: Statista.

De meeste patenten worden aangevraagd voor 6G-toepassingen die te maken hebben met communicatietechnologie, maar ook met kwantumtechnologie en artificiële intelligentie.

Lees ook: Snelle vooruitgang van China in onderzoek naar artificiële intelligentie is zorgwekkend voor VS

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20