Verenigde Staten bereiden nieuwe reeks sancties tegen Pyongyang voor, maar deskundigen verwachten dat ze weinig zullen uithalen

De Verenigde Staten bereiden een nieuwe ronde van sancties voor tegen Noord-Korea, aldus de Amerikaanse veiligheidsadviseur Jake Sullivan.

Waarom is dit belangrijk?

De spanning op het Koreaanse schiereiland is de laatste maanden hoog opgelopen, nadat Pyongyang dreigde met de inzet van kernwapens en wetten wijzigde om een preventieve nucleaire aanval mogelijk te maken. Daarnaast het is regime onophoudelijk doorgegaan met het testen van langeafstandsraketten, tegen de zin van Seoel, Tokio en Washington in.

In het nieuws: Kim Jong-un, de grote leider van Noord-Korea, wil van zijn land de “grootste nucleaire macht in de wereld maken”, aldus Noord-Koreaanse staatsmedia. Het nieuws deed de spanningen met Zuid-Korea en de VS verder toenemen.

  • “We hebben op dit moment een nieuwe reeks sanctiemaatregelen in voorbereiding”, aldus Jake Sullivan, die online aanwezig was op een conferentie in Seoel, georganiseerd door het Center for Strategic and International Studies en de Zuid-Koreaanse medi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.