Verdeling mondmaskers overheid eindelijk van start

De veelbesproken stoffen mondmaskers van de federale overheid worden vanaf vandaag verdeeld, of ruim een maand nadat maskers verplicht werden op het openbaar vervoer.

Om welke maskers gaat het? De gratis stoffen mondmaskers die premier Wilmès eind april beloofde voor elke Belg. De leveranciers zijn de firma’s Tweeds & Cottons en het Luxemburgse Avrox. Rond die laatste distributeur, die te laat leverde, was er veel commotie ontstaan.

Waar zijn ze te krijgen? Bij de apotheek. Defensie leverde circa 15 miljoen stuks aan 27 groothandelaars-verdelers, die ze bij de 4.800 apotheken in ons land bracht.

Wanneer? ‘Om het ordentelijk verloop te verzekeren werd een spreiding over 10 dagen volgens leeftijd uitgewerkt’, zegt de apothekersbond APB. ‘Zo komen onze kwetsbare oudere medeburgers het eerst aan bod en vermijden we een stormloop met lange wachtrijen.’ Dit is de kalender:

bron: Apothekersbond APB

Wat moet u meebrengen? De apothekers vragen uw identiteitskaart en die van uw gezinsleden mee te brengen. Dat maakt een registratie mogelijk. Het IT-systeem van de apotheek brengt de andere apotheken op de hoogte.

Wat als u al een masker van de stad of gemeente hebt gekregen? Deze maskers van de federale overheid komen erbovenop.

Lees ook: Wassen op 30 of 60 graden? Welles-nietes rond mondmaskers Avrox


Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20