Vegas Loop van Elon Musk stelt teleur: tunnelnetwerk slibt dicht

Na zijn mislukking van vorig jaar wilde The Boring Company, een van de vele bedrijven van Elon Musk, het dit jaar goedmaken. Tevergeefs zo bleek, want de tunnels onder de Amerikaanse stad Las Vegas slibden dicht.

Het nieuws: Het tunnelnetwerk van The Boring Company, genaamd de Vegas Loop, heeft zijn gebruikers op de techbeurs CES 2023 in Las Vegas opnieuw teleurgesteld. Op de beurs kregen bezoekers de mogelijkheid om zich in Tesla-taxi’s via het tunnelnetwerk naar de verschillende beurslocaties te laten vervoeren, verspreid over de Amerikaanse Sin City. Maar dat verliep bepaald niet vlekkeloos.

De details: Verschillende bezoekers kwamen vast te zitten in files in de tunnels, die juist ontworpen waren om dergelijke opstoppingen te voorkomen.

  • Ook kwam er van de gebruikers kritiek op het grote aantal werknemers dat op elk station nodig was, en op het beperkte aantal passagiers dat met elk voertuig kon worden vervoerd.
  • Het systeem bleek ook minder efficiënt dan andere openbare vervoersystemen, volgens de deelnemers aan de test:

Concreet: Het Vegas Loop-project van The Boring Company heeft als doel het wegverkeer bovengronds te ontlasten, dankzij een uitgebreid netwerk van tunnels. Sleutelelement hiervan is het geautomatiseerd rijden, waar autofabrikant Tesla flink in heeft geïnvesteerd.

  • Echter loopt het zelfstandig rijden van een hoop Tesla auto’s nog niet zo gesmeerd als gehoopt, waardoor de chauffeurs die door de tunnels van de Vegas Loop reden,  zelf de voertuigen moesten bestuurden.
  • Hierdoor ligt menselijk rijgedrag waarschijnlijk aan de basis van het ontstaan van de files.
  • Er bleken ook andere problemen mee te spelen, zoals onderstaande tweet ons laat zien:

Een project zijn tijd ver vooruit?

Volgens online gedeelde video’s was de file het meest prominent bij het einde van de Vegas Loop, waar de passagiers de voertuigen moesten verlaten. Hieruit valt af te leiden dat het probleem vooral te maken heeft met het beheer van de afzetzones tijdens drukke periodes.

(fjc/evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20