The Boring Company gaat Dogecoin aanvaarden voor Vegas Loop

The Boring Company, het tunnelbouwbedrijf van Elon Musk, gaat de cryptomunt Dogecoin aanvaarden voor ritjes door de Vegas Loop.

The Boring Company opende vrijdag een station in Las Vegas voor zijn Vegas Loop-systeem. Via dit openbaar tunnelsysteem kunnen reizigers het Las Vegas Convention Center bereiken, maar in de toekomst ook casino’s op de Strip, de Harry Reid International Airport en ooit zelfs Los Angeles.

Voorlopig zijn ritjes door de Loop gratis, hoewel voorlopig enkel het Model S, Model X en Model 3 van Tesla door de tunnels mogen. Ooit zullen gebruikers tickets in de vorm van QR-codes moeten aankopen, die ze aan de ingang van een tunnel of in een doorgangsstation moeten laten scannen.

The Boring Company zal als betaling een kredietkaart accepteren, maar ook de cryptomunt Dogecoin. Dat rapporteerde CNN Business woensdag.

“Doge steunen waar mogelijk”

Boring Company oprichter en Tesla-CEO Elon Musk liet in een tweet weten dat hij “waar mogelijk Doge steunt”. De koers van Dogecoin (DOGE) bewoog in reactie op het nieuws amper en noteert op het moment van schrijven een gematigde stijging met 1,55 procent. De laatste week steeg de koers van de populaire mememunt wel met net geen 9 procent.

Een enkele rit met de loop zou 1,5 dollar kosten en een dagpas zou een prijskaartje van slechts 2,5 dollar bedragen. Volgens de huidige koers van Dogecoin zou je 21,7 Dogecoin moeten betalen voor een ritje en 36,3 DOGE-munten voor de dagpas.

Musk levert zoveelste usecase voor Dogecoin

De Loop rond het Las Vegas Convention Center kent op dit moment drie verschillende stations aan verschillende tentoonstellingshallen en zal op een dag een ondergrondse verbinding met het Resorts World Las Vegas bieden. 

Afhankelijk van de bestemming, varieert de reistijd doorheen het tunnelsysteem tussen de 1 en 4 minuten. De Loop bestaat momenteel uit 2,7 kilometer aan tunnels en werd in slechts een jaar gebouwd. Het tunnelsysteem reduceert op die manier een reis die normaal 45 minuten zou duren tot 2 minuten. Volgens Boring Company kostte het project 47 miljoen dollar om te maken.

Het gebruik van Dogecoin voor de Loop is de nieuwste usecase van de cryptomunt die Musk naar voren schuift. In december 2021 kondigde Musk aan dat merch van Tesla zou verkocht worden voor Dogecoins. Zijn ruimtebedrijf SpaceX volgde in mei.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20