Veel interesse in vastgoed aan zee: ‘Achterstand nu al ingehaald’

De meeste ontwikkelaars en makelaars van vastgoed aan zee hebben, ondanks de lockdown, hun achterstand tegenover vorig jaar nu al ingehaald. Dat schrijft de krant De Tijd zaterdag.

Tussen half maart en half mei lag de vastgoedmarkt helemaal stil. Maar sinds de heropening van 11 mei kan de sector niet meer volgen. Vooral vastgoed aan de kust blijkt gegeerd, want precies in die regio werden in juni 18 procent meer verkoopovereenkomsten afgehandeld, vergeleken met een jaar eerder.

De vastgoedmakelaars zelf zijn onder de indruk van het snelle herstel. ‘In ons optimistische scenario hoopten we tegen het einde van de zomer de door de lockdown opgelopen achterstand te kunnen goedmaken. Maar dat is vandaag al gerealiseerd’, zegt Gregory Caenen van Caenen Vastgoed in de krant.

Snel afhandelen

Als de baksteen in de maag van de Belg misschien even weg was, dan is die nu ongetwijfeld terug. En niet enkel voor vastgoed aan zee. ‘We zien een versnelling van de verkoop van projecten, niet alleen in Knokke, maar ook in Oostduinkerke en Koksijde. En ook in het binnenland, zoals in Kortrijk’, stelt Paul Gheysens van Ghelamco.

Tot slot willen de kopers een verkoop snel afhandelen. ‘Vroeger werd beslist na twee of drie bezoeken. Nu na één of twee’, klinkt het. Ze hopen zo om nog deze zomer te kunnen genieten van hun stekje aan zee. ‘De echte test komt in het najaar’, zegt Filip Dewaele van Dewaele Vastgoed, die wijst op vragen als ‘blijft de economische impact van de crisis beperkt?’ en ‘blijft het virus onder controle?’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20