Vast energiecontract wordt zeldzaamheid: de stille revolutie op de Belgische energiemarkt

Terwijl energiefacturen met vaste prijzen voorheen nog de ruime meerderheid uitmaakten, zullen die over enkele maanden maar een kleine minderheid meer zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Op beide oren slapen dankzij vaste energietarieven is stilaan verleden tijd. De overgrote meerderheid van de gezinnen zal rekening moeten houden met mogelijke onaangename verrassingen bij de jaarlijkse eindafrekening van hun energiefacturen.

Omslagpunt in zicht

  • Toezichthouder CREG verwacht dat het aandeel van de vaste contracten eind dit jaar nog slechts een kleine 50 procent zal bedragen.
  • Historisch gezien koos doorgaans 65 tot 70 procent van de huishoudens voor vaste energiecontracten. Ze waren bereid een meerprijs te betalen voor hun gemoedsrust: bij een vast contract weet je op voorhand welke tarieven je moet betalen.
  • Maar de energiecrisis van het voorbije jaar heeft er, zoals bekend, toe geleid dat steeds meer
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.