Vanaf nu kan je op Twitter met Bitcoin een fooi geven

Een gloednieuwe functie van Twitter laat gebruikers toe om bliksemsnel een fooi te geven met cryptomunt Bitcoin.

Vanaf donderdag kunnen Twitter-gebruikers op iOS via een externe software hun profiel linken met een Bitcoinwallet en een adres op het Lightning Network. Dat laatste is een systeem bovenop de blockchain van Bitcoin die bliksemsnelle overschrijvingen toelaat.

Twitter kondigde donderdag ook aan dat ze een functie zullen introduceren waarmee NFT’s (non-fungible tokens) geverifieerd kunnen worden op het platform. Het is voor de makers van de digitale kunstwerkjes een belangrijke stap in de ontwikkeling van hun sector. Zij zullen weldra met zekerheid kunnen aantonen dat ze de originele maker van een NFT zijn. Wanneer die functie precies uitkomt is echter nog niet geweten.

“Binnenkort” ook op Android

De fooifunctie is momenteel enkel beschikbaar op de iOS-versie van Twitter en zal “binnenkort” ook ingeschakeld worden op Android-systemen, liet Twitter weten tijdens een persmoment. Of de functie ooit beschikbaar zal zijn op de gewone webversie van Twitter werd niet meegedeeld.

Met deze functie wil Twitter nieuwe manieren introduceren voor gebruikers met grote hoeveelheden volgers om geld te verdienen met hun content. De Bitcoindienst maakt gebruik van de app Strike, van crypto-ontwikkelaar Jack Maller, om de transfers via het Lightning Network te laten verlopen. Twitter zal naar eigen zeggen dus geen deel van de fooi voor zich kunnen nemen.

De Bitcoin- en Lighting-opties zullen na verloop van tijd voor Twitter-gebruikers over de hele wereld beschikbaar worden gesteld, wist Esther Crawford van het Twitter Product team.

Lees ook: Jack Dorsey’s ambitieuze cryptoplan voor Bitcoin uitgelegd

Meer