NFT van 1.400 dollar doorverkocht voor 3,3 miljoen dollar in Ethereum

Een Fidenza-NFT van de Art Blocks-verzameling verkocht dinsdag voor 3,3 miljoen dollar aan Ether-munten. De collectie noteerde in augustus een handelsvolume van 294 miljoen dollar.

Waarom is dit belangrijk?

De markt voor NFT’s, ofwel non-fungible tokens, is bezig aan een heropleving. NFT’s zijn een toepassing van blockchain-technologie, die vooral wordt gebruikt voor cryptomunten. Het laat kunstenaars toe om hun werken te verkopen op digitale veilinghuizen. Er werden ook al audiobestanden, films, 3D-bestanden en zelfs tweets verkocht als NFT.

NFT’s zijn de laatste maanden opnieuw een hot item in de blockchainwereld. Projecten zoals CryptopPunks en het cryptovideospel Axie Infinity maakten een stevige opmars en leverden miljoen dollars op.

Een nieuwe grote speler is ook de kunstcollectie Art Blocks. De verzameling leverde de afgelopen maand een handelsvolume van 294 miljoen dollar op. Dinsdag verkocht een NFT van de collectie voor een absoluut recordbedrag.

Astronomische winst op investering

Het stuk genaamd Fidenza #313, door kunstenaar Tyler Hobbs, verkocht voor 1.000 Ether-munten (ETH), ‘s werelds tweede grootste cryptomunt. Dat is een bedrag van ongeveer 3,3 miljoen dollar, ofwel zo’n 2,84 miljoen euro.

Opmerkelijk: De onbekende kunsthandelaar achter de deal kocht deze NFT op 11 juni aan voor ongeveer 0,58 ETH, wat toen het equivalent van ongeveer 1.400 dollar was. De verkoper maakte dus een astronomische winst op zijn investering.

Nog 3 stukken verkocht voor meer dan 1 miljoen

De Art Blocks-collectie werd in november 2020 gelanceerd en omvat een verzameling van meer dan 140 kunstwerken van de hand van verschillende digitale kunstenaars. De waarde van het collectieve werk is de laatste weken fors gestegen. Volgens website CryptoSlam leidt het handelsvolume van 294 miljoen dollar in augustus tot het totale handelsvolume van 389 miljoen dollar dat de collectie al opleverde sinds 2020. Alleen al dinsdag noteerde de collectie een handelsvolume van 48 miljoen dollar, rapporteert de website Decrypt.

Fidenza #313 is ongetwijfeld de Arts Blocks-NFT die al het meeste geld opbracht, maar het is zeker niet het enige kunstwerkje van de verzameling die meer dan 1 miljoen dollar in ETH opleverde. Volgens CryptoSlam werden er de laatste vijf dagen drie andere Fidenza-stukken verkocht voor bedragen van zeven cijfers.

(evb)

Lees ook: Hoe popcultuur een casino wordt: Marvel lanceert “loot boxes” met strips in NFT-vorm

Meer