Nieuwe film met Oscarwinnaar Anthony Hopkins wordt verkocht als NFT

NFT’s nemen de jongste maanden de meest vreemde vormen aan, gaande van digitale verzamelkaarten tot de broncode van het wereldwijde web. Daar komt nu ook een film bij. Een nieuwe langspeelfilm met Anthony Hopkins wordt te koop aangeboden via Vuele, een NFT-handelsplatform voor films.

Waarom is dit belangrijk?

NFT's bestaan in alle maten en vormen. De afgelopen maanden zijn er riante bedragen op tafel gelegd voor de digitale hebbedingetjes. Oorspronkelijk werden er voornamelijk digitale kunstwerken verkocht als NFT. Maar het aantal toepassingen neemt zienderogen toe.

Zero Contact is de naam van de nieuwe film waarin Hopkins een hoofdrol speelt. In de productie speelt hij een techgigant die aanbeden wordt door vijf volgers verspreid over de wereld. De vijf personages ontdekken een geheime uitvinding van de techgigant, en werken samen om die te stoppen, omdat die “ofwel de oplossing voor de problemen van de mensheid, ofwel het einde van het leven op aarde” betekent.

Zero Contact werd op afstand geproduceerd in 17 verschillende gebieden tijdens de vroege golven van de wereldwijde coronapandemie in 2020, en de productie leunde zwaar op het gebruik van Zoom om scènes te filmen. Het script is van Cam Cannon.

Film met extra’s

“Alles aan deze film is onconventioneel, van de manier waarop we hem hebben opgenomen met Zoom en productie op afstand, tot de distributie”, zegt Rick Dugdale, de producer van de film, op de site van de filmproductiemaatschappij Enderby Entertainment.

Dugdale zei dat er vier of vijf NFT drops van de film op de planning staan tijdens de zomermaanden. Wie de NFT koopt, krijgt ook nog tal van andere extra’s. Het is nog niet duidelijk wat die extra’s zullen zijn, maar die zouden variëren van token tot token. Elke NFT zou dus een ander prijskaartje kunnen krijgen, afhankelijk van de extra’s die de koper ontvangt.

Bescherming tegen piraterij

Dugdale merkt op dat de film via NFT’s op de markt wordt gebracht omdat de onderliggende technologie Enderby Entertainment in staat stelt om een schaarste te creëren. “Dat biedt meteen ook een goede bescherming tegen piraterij”, aldus Dugdale.

Vuele is een platform gespecialiseerd in de distributie van films. Filmliefhebbers kunnen op het platform films kopen met zowel fiatgeld als cryptomunten. Zero Contact lijkt het enige project te zijn dat in dit stadium is aangekondigd, en het bedrijf heeft nog niet gespecificeerd op welke blockchain de marktplaats is gebouwd.

(mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20