Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Vakbonden maatwerkbedrijven niet te spreken over indeling bij cruciale bedrijven

Logo Business AM
Coronacrisis

06/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de maatwerkbedrijven, de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen. Ze pikken het niet dat de regering de sector vrijdag heeft ingedeeld bij de cruciale bedrijven.

De activiteiten van de maatwerkbedrijven, die onder hun 32.000 werknemers een groot deel mensen met een beperking tellen, kunnen door die beslissing worden voortgezet. Dat is nu ook het geval als het niet mogelijk is om de maatregel van social distancing toe te passen. ‘Dit besluit is onverantwoordelijk en gevaarlijk, gezien het duizenden werknemers in gevaar kan brengen, en dit terwijl het om mensen gaat met een vaak al kwetsbare gezondheid en waarvan het vermogen om de risico’s te begrijpen niet altijd aanwezig is’, zeggen vakbonden ACV en ABVV in een persbericht.

Volgens de bonden is maar een zeer beperkt deel van de activiteiten van de 133 maatwerkbedrijven essentieel. Het gaat dan bijvoorbeeld over de voedselverpakking of medische apparatuur. ‘Maar dat is niet het geval voor het overgrote deel van de activiteiten. De regering moet absoluut rekening houden met die nuance’, luidt het.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks