Vakbonden De Lijn beslissen donderdag of staking voortgaat

De vakbonden bij De Lijn beslissen donderdagmiddag of de stakingsacties bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij worden voortgezet. Dat zegt Stan Reusen van de socialistische vakbond ACOD TBM.

Bij De Lijn wordt er sinds maandag gestaakt om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en een hoger loon te eisen. Het overleg tussen de vakbonden en de directie leverde tot nu toe niets op.

Dinsdagavond kondigden de vakbonden uiteindelijk aan dat ze de acties nog zeker tot en met donderdag verlengen. Ondertussen is er geen nieuw overleg gepleegd en staan er voorlopig ook geen nieuwe onderhandelingen gepland, is woensdagavond te horen bij De Lijn en ACOD.

‘Overleg alle kansen geven’

De socialistische vakbond is volgens Reusen vragende partij voor nieuwe gesprekken en wil ‘het overleg alle kansen geven’. ‘We hebben tijdens de gesprekken telkens stappen in de goede richting gezet, maar de voorstellen van de directie waren te vrijblijvend en niet concreet genoeg.’

Volgens Reusen plegen de vakbonden donderdagmiddag digitaal overleg. ‘We zullen dan beslissen of de acties worden voortgezet of onder een andere vorm gaan gebeuren.’

Uit de laatste update van De Lijn, die dateert van woensdag in de late namiddag, blijkt dat op de meeste plaatsen in Vlaanderen 50 tot 90 procent van de bussen en trams rijdt. Vooral het streekvervoer ondervindt hinder. Meer gedetailleerde informatie is terug te vinden op de website van De Lijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20