Wat zijn de vakantieplannen van de Wetstraat?

De Wetstraatpers heeft het uiteraard nooit over het privéleven van onze politici, enkel wanneer het hoogst relevante materie is: die gouden regel geldt als geen ander bij Het Laatste Nieuws. Die brengen nu, na recent nog een uitgebreide reportage over een etentje tussen Conner Rousseau en iemand van K3, een lijstje van de vakantiebestemmingen van toppolitici. Eerder deed ook Martin Buxant (LN24) al een oefening, dit is dus de aanvulling, die we u graag meegeven, als dienstmededeling.

  • Premier Alexander De Croo (Open Vld) “trekt met vrouw Annik en twee zonen Gabriël en Tobias op roadtrip door de Verenigde Staten”. Ze doen de staten Wyoming, Utah, Arizona en Nevada aan. Zijn plaatsvervanger in België is die tijd dan Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die even naar Cadzand gaat, maar dus eigenlijk ‘doorwerkt’. Bart Somers (Open Vld) gaat dan weer roadtrippen in Zweden.
  • Bart De Wever (N-VA) neemt heel z’n familie mee naar Centraal-Europa: zijn voorliefde voor vergane keizerrijken brengt hem bij het oude Oostenrijk-Hongarije. Praag, Wenen, Bratislava en Boedapest. Ook Ben Weyts (N-VA) trekt naar Oostenrijk en Slovenië, maar dan in de bergen, met zijn hond Seb en het gezin. Partijgenoot Jan Jambon (N-VA) kiest eerst voor het theaterfestival in Avignon en dan voor Toscane, Zuhal Demir (N-VA) gaat twee weken naar de Belgische kust.
  • Conner Rousseau (Vooruit) gaat naar z’n broer in Zuid-Frankrijk en naar Barcelona. Maar in de bagage zitten een paar goeie feesthemden, zo weet Het Laatste Nieuws.
  • Partijgenoot Frank Vandenbroucke (Vooruit) wilde aan LN24 niet kwijt waar hij heen ging, maar Het Laatste Nieuws ontfutselde nu wel dat het om een bergwandelvakantie gaat in de Italiaanse Dolomieten.
  • Bij cd&v gaat vicepremier Vincent Van Peteghem (cd&v) naar Avignon met zijn gezin en zijn pasgeboren dochtertje. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) trekt naar Zwitserland en Italië met haar familie, voor wat fietsen en joggen. En Sammy Mahdi (cd&v) gaat naar Cyprus, waar hij “eens het nachtleven gaat opzoeken”. Nieuwkomer Nicole de Moor trekt zo waar naar Montenegro, parel aan de Adriatische kust: Albanië is slechts een steenworp weg, zou ze het willen combineren met een werkbezoek aan een migratiehotspot in Europa.
  • Groen-vicepremier Petra De Sutter gaat naar de Val-d’Oise in Frankrijk, “Paul Cézanne en Vincent Van Gogh achterna”, die daar ooit woonden en schilderden.
  • En Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wordt in augustus voor een tweede keer vader en gaat dus naar Belgisch Limburg voor enkele dagen, terwijl PVDA-baas Raoul Hedebouw twee weken met de rugzak door Frankrijk trekt en de GR800 gaat wandelen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20