Uber-kopie Didi trekt naar beurs van Hongkong in plaats van Wall Street

De Chinese taxi-app Didi heeft plannen om op de beurs van Hongkong te noteren volgend jaar, volgens bronnen van het persagentschap Reuters. Eerst was er sprake van Wall Street, maar door de handelsoorlog lijkt Hongkong veiliger.

De taxi-app zou een waardering van 60 miljard dollar (51 miljard euro) nastreven.

Didi – dat lang in stevige concurrentie lag met Uber in China, maar in 2016 de Chinese tak van het taxibedrijf overkocht – bestaat al acht jaar, maar is pas sinds het tweede kwartaal van dit jaar winstgevend. Dat doet enkele investeerders appetijt krijgen om hun geld te verzilveren.

Handelsspanningen

Het bedrijf heeft enkele grote investeerders, onder wie de technologiegiganten Softbank, Alibaba en Tencent. Het heeft nu een waardering van 56 miljard dollar en plant dus nog een kapitaalronde voor de beursgang.

De groep wou jarenlang eigenlijk liever noteren op de beurs van New York, om rechtstreekser te kunnen concurreren met Uber en Lyft en omdat er meer geld beschikbaar is, maar de spanningen tussen de VS en China doen haar anders besluiten, klinkt het bij Reuters. Didi wil niet in hetzelfde straatje belanden als TikTok en WeChat en constant in het oog gehouden worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20