Uber geeft kantoorpersoneel 500 dollar om thuis te werken

Het mobiliteitsplatform Uber geeft zijn werknemers nog tot juni volgend jaar de keuze om thuis te werken. Wie voor de thuiswerkoptie kiest, krijgt 500 dollar (422 euro) om zijn thuiskantoor te installeren.

‘We zijn een flexibel bedrijf en dus willen we ons personeel flexibiliteit, keuze en duidelijkheid geven om vooruit te kunnen plannen’, zegt het bedrijf aan de zakelijke nieuwswebsite Business Insider.

Momenteel zijn de kantoren sowieso nog gesloten voor onbepaalde tijd, maar als ze openen voor juni, krijgen werknemers nog steeds de keuze. ‘Wat ze ook beslissen, het zal onze prestaties niet beïnvloeden’, maakt de taxi-app zich sterk.

Chauffeurs

Dat geldt uiteraard enkel voor mensen die op kantoor werken. Een chauffeur kan moeilijk van thuis uit werken. Maar ook voor zijn chauffeurs heeft Uber een plan B. Het richtte een website op met informatie over financiële tegemoetkomingen en potentiële andere jobs. Voorlopig krijgen de chauffeurs geen financiële tegemoetkoming van Uber zelf.

Uber is niet het eerste techbedrijf dat al zijn werknemers thuis zet tot volgend jaar. Ook onder andere Google en Facebook verlengden onlangs hun plannen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20