“Trump wordt in 2020 gewoon herkozen”

Bloomberg schat de kansen dat Trump het ook in 2020 haalt op 55%

“De Amerikaanse Democratische partij is verdeeld en heeft geen idee hoe ze Donald Trump van de macht kan verdrijven”. Dat heeft Michael Bloomberg, de voormalige burgemeester van New York, gezegd in een interview met Anderson Cooper, op het televisienetwerk CNN.

Cooper interviewde Bloomberg in de marge van de tussentijdse verkiezingen in de staat Georgia, die door de Democraten werden verloren, ondanks dat ze acht keer meer geld hadden uitgegeven dan de Republikeinse kandidaten. Dat breng het aantal overwinningen bij tussenstijdse verkiezingen sinds Trump aan de macht is op vier tegen nul in het voordeel van de Republikeinen. Naast Georgia wist de GOP-kandidaat ook beslag te leggen op de staten Kansas, Montana en South-Carolina.

“De zittende president heeft altijd een voordeel, en de Democraten zullen verdeeld zijn tussen links en het centrum.  Als de economie binnen 3,5 jaar goed is, zullen vele mensen die niet voor hem stemden zeggen: “Hij is nog de kwaadste niet”. In november haalde hij bijna 50% van de stemmen. Zo groot was het verschil met Hillary niet, dus dat speelt allemaal in zijn voordeel. De Democraten daarentegen zijn verdeeld tussen links en het centrum. Ook de Republikeinen zijn verdeeld, tussen centrum en uiterst rechts, maar ze hebben hun partij verhuurd aan Trump en Trump heeft de partij gehuurd en ik veronderstel dat ze de rangen zullen sluiten”.

“Hillary is er nooit in geslaagd haar boodschap aan de man te brengen. Ze kwam niet  verder dan “Stem niet voor Trump” en “Eindelijk een vrouw in het Witte Huis”.

Trump daarentegen kwam op met de perfecte slogan: “Make America Great Again”. Ik weet niet wat hij met die “Again” bedoelde, maar “America” klinkt patriottisch…dat was een goed woord. We leven in een wereld van 140 tekens. Slogans zijn belangrijk en geven aan dat je iets van plan bent.”

Trump, het menselijke Molotov-cocktail waarop de ‘forgotten people’ zaten te wachten

Vergelijkbare taal komt uit de mond van de linkse activist, filmmaker en notoir Trump-hater Michael Moore. In een reeks tweets zegt Moore dat hoewel de Democraten de ‘popular vote’ wonnen in zes van de zeven laatste presidentsverkiezingen (2 x Bill Clinton, 2 x Obama, 1 x Gore en 1 x Hillary Clinton), ze nu 4 tegen 0 achter staan in 2017 en dat mensen die denken dat ze de tussentijdse verkiezingen in 2018 wel zullen winnen niet weten waar ze over praten:

“De Democraten [DNC & DCCC] hebben GEEN idee hoe ze kunnen winnen, omdat ze geen boodschap, geen plan, geen leiders hebben, niet zullen vechten en verzet haten. Dat zeg ik tegen mijn 7,5 miljoen volgers op sociale media en de miljoenen die mijn films bekijken en mijn boeken lezen. Gaan we dit laten gebeuren?”

Moore noemt Trump ‘het menselijke Molotov-cocktail’ waarop de ‘forgotten people’ zaten te wachten om het systeem dat hen heeft geruïneerd omver te werpen. En dat is wat op 8 november 2016 is gebeurd. De Democraten staan er bij en kijken ernaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20