Trump weert immigratie naar VS voor zestig dagen

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekent woensdag een decreet dat een tijdelijke stop zet op de toekenning van bepaalde werkvisa.

Trump pakte maandagavond zoals wel vaker zijn administratie in snelheid door over de maatregel te tweeten nog voor hij aangekondigd was. Dinsdagavond kwam er dan ook een officiële aankondiging. ‘Om de Amerikaanse werkmensen te beschermen, zet ik immigratie tijdelijk stop’, zei Trump op een briefing in het Witte Huis.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1252418369170501639

De president benadrukte dat de maatregel geen invloed heeft op mensen die tijdelijk verblijven in de VS, maar alleen op buitenlanders die op zoek zijn naar een werkvisum met als doel om in het land te blijven.

Groene kaart

Eerder had een anonieme Witte Huis-medewerker al aan enkele Amerikaanse media gezegd dat het zou gaan om mensen die toelating proberen te verkrijgen om te leven en werken in de VS en familieleden van mensen met een visum die nog niet de juiste papieren hebben. Vorig jaar werden er 1 miljoen zogenaamde ‘groene kaarten’ toegekend.

De coronacrisis heeft immigratie naar de VS al serieus beperkt. De immigratiediensten werken met minder volk en heel wat procedures zijn stilgelegd. Reizen naar de VS is ook verboden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20