Trump: ‘Mensen zijn het moe om Fauci en al die idioten te moeten aanhoren’

President Trump heeft de Amerikaanse topepidemioloog Anthony Fauci maandag in een gesprek met zijn campagneteam ‘een ramp’ genoemd. ‘Mensen zijn Covid moe. Dat hoor ik op mijn verkiezingsrally’s’, zei Trump. ‘Die mensen zeggen eender wat. Laat ons gewoon met rust… De mensen zijn het moe om Fauci en al die idioten te moeten aanhoren.’

Trump zei dat hij Fauci (rechts op de foto) wel zou ontslaan, mocht hij daardoor geen negatieve pers krijgen. ’Telkens Fauci op tv verschijnt, is dat ‘een bom’, maar moest ik hem ontslaan, dat zou pas een ‘echte bom’ zijn. Als er een journalist [onder jullie] is, kan die het schrijven zoals ik het heb gezegd, het kan me niet meer schelen’, zei de president.

Trump zei daarop dat er 500.000 Covid-doden zouden zijn geweest als hij naar Fauci had geluisterd. Later in het gesprek ging het al over 800.000. 

‘Fauci is hier al 500 jaar’

‘Fauci is hier al 500 jaar,’ zei Trump over de wetenschapper. Fauci is sinds 1984 directeur is van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Hij heeft onder zes verschillende presidenten gediend. 

Vorige week had de Trumpcampagne de woorden van Fauci uit hun context gehaald om ze in een advertentie te gebruiken. Wat Fauci ertoe aanzette daarover zijn bedenkingen te uiten.

Op zondag zei Fauci – die nu bewaking krijgt wanneer hij in het openbaar verschijnt – dat het hem niet verbaasde dat Trump positief testte voor het coronavirus na het bijwonen van een evenement in de Rose Garden van het Witte Huis. Voor die gelegenheid werden geen voorzorgsmaatregelen getroffen. Later werden twee dozijn besmettingen rechtstreeks naar dat evenement getraceerd.

Ook zondag had Trump zijn aanhangers tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Nevada nog gewaarschuwd voor Fauci en co. ‘Als ik naar de wetenschappers zou luisteren, zouden we ons nu in een gigantische economische depressie bevinden. Nu zijn we als een raket, kijk maar eens naar de cijfers’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20