Trade Republic wil met eigen bankkaart traditionele banken inspireren om anders om te gaan met hun klanten: “Ze aanvaarden niet langer de hoge kosten”

De mobiele broker Trade Republic heeft onlangs een banklicentie gekregen van de Europese Centrale Bank (ECB). Daardoor kan de financiële instelling nu tal van bancaire producten aan de man brengen. Zo is het vandaag al mogelijk om een bankkaart aan te vragen bij de Duitse instelling. “We hebben dit product zo eenvoudig mogelijk gemaakt zodat het voor iedereen toegankelijk is”, aldus Matthias Bacccino, de topman van de Belgische activiteiten van Trade Republic.

Waarom is dit belangrijk?

De traditionele banken krijgen meer en meer concurrentie van kleinere spelers. Tot voor kort spitsten die zich toe op een bepaald segment, zoals beleggen. Maar nu richten de nichespelers ook hun pijlen op andere producten, waaronder betaalkaarten.

In het nieuws: Trade Republic heeft een bankkaart gelanceerd. Je kunt die nu aanvragen.

  • De Duitse broker kan zo'n product aanbieden, omdat die onlangs van de ECB een banklicentie heeft gekregen.
  • De doelstelling is om mensen te helpen met het verder uitbouwen van hun vermogen. "Ze maken zich meer en meer zorgen over de toekomst. Er is onder meer veel onzekerheid over hun pensioen. Daarom is het belangrijk om zelf een pensioenspaarpotje aan te leggen. Gelukkig beseffen meer en meer me
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer