De mobiele broker Trade Republic krijgt een volledige bankvergunning

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een volledige bankvergunning toegekend aan Trade Republic. De Duitse lagekostenbroker kan daardoor tal van andere financiële producten en diensten aanbieden.

Context Trade Republic is vandaag al actief in ons land.

  • Je kunt de app van de Duitse speler gebruiken om te beleggen.
  • Trade Republic trok onlangs nog alle aandacht naar zich toe door de rente op onbelegd kapitaal op te trekken tot 4 procent. Na betaling van de roerende voorheffing (30%) blijft er netto nog 2,8 procent over.

Groter aanbod

In het nieuws: Dankzij de vergunning van de ECB kan Trade Republic nu zijn aanbod uitbreiden met onder meer spaarrekeningen en kredieten.

  • “Het verkrijgen van een volledige bankvergunning opent een nieuw hoofdstuk in het bestaan van Trade Republic”, aldus Christian Hecker, mede-oprichter van Trade Republic. “De meerderheid van onze klanten is nog in de beginfase van het opbouwen van vermogen. Met de volledige bankvergunning kunnen wij hen ook de komende decennia ondersteunen op hun financiële reis.”
  • Trade Republic heeft wel zijn organisatie moeten aanpassen om de vergunning te krijgen. Zo werd er een auditcommissie opgericht.
Meer