Toyota komt met kleine, goedkope EV

In 2022 komt de Japanse autobouwer Toyota met een kleine elektrische auto voor twee personen, aan een even klein prijsje. Ook de verkoopverwachtingen zijn eerder klein: Toyota mikt op 100 voertuigen.

De Japanse overheid wil alle nieuwe voertuigen, zeker de kleine mini-autootjes of gemotoriseerde riksjas die vaak door Japanse steden zoeven, tegen mid-2030 verelektrificeren. De lancering van Toyota zal zonder twijfel ook impact hebben op andere automakers.

Mini-ev

Het plan van Toyota bestaat eruit om verschillende types voertuigen te ontwikkelen voor verschillende noden. Deze mini-ev moet in steden en berggebied gebruikt worden.

In Japan is een auto waar maar twee personen in kunnen, een bijzonder type wagen, een kei. Hij zou een bereik van 100 kilometer hebben en een zacht prijskaartje van 16.000 dollar.

Toyota staat onder druk van de Japanse overheid om snelle, kleine elektrische voertuigen te ontwikkelen. Die moeten de vervuilende kleine voertuigen in de Japanse steden vervangen. Vooral jongeren die voor het eerst rijden en ouderen, maken er gebruik van.

Ook goed voor de kleintjes

De industrie zal nu vooral kijken hoe Toyota en zusterbedrijf Daihatsu Motor, en Suzuki, zich zullen ontwikkelen.

Beide bedrijven ontwikkelen eigen technologie om elektrisch rijden toe te passen op hun eigen wagens. Als Toyota dat doet, zullen ook de kleinere bedrijfjes daar echter van kunnen profiteren.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20